Column Left

19 Mart 2015 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar


DEREOTLU POĞAÇA
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram margarin(oda sıcaklığında)
yarım demet dereotu(ince doğrayalım)
1 paket kabartma tozu
tuz
un
1yumurtanın sarısı(üzerine sürülecek)
İç malzemesi
2 orta boy patates
yarım su bardağı kadar beyaz peynir
Önce patateslerin kabuğunu soyup yıkayalım,sonra haşlayalım.Piştikten sonra çatal yardımıyla ezelim ,içine beyaz peyniri de ekleyip iyice ezelim.Oda sıcaklığında yumuşamış mergarini,yoğurdu,sıvı yağı,unu,kabartma tozunu,ince kıydığımız dereotunu,tuzu bir kabın içerisinde yoğuralım.(Unun 5 bardaktan sonrasını azar azar ilave edin,ele yapışmayacak bir hamur elde edin.6 bardak un iyi gelecektir.)Hamurdan istediğiniz boy yapacak şekilde parça koparın bir zeminde elinizle açın içine peynirli patates karışımımızdan biraz ekleyelim.Ardından hamuru iki taraftan tutup bastırarak birleştirin yumurta sarısını sürüp pişirin.AFİYET OLSUN.Leylanın Lezziz Mutfağı'na Teşekkür ederiz
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments