Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

KREM ŞOKOLA

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






KREM ŞOKOLA
1 litre süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket bitter çikolata ( 80 gr )
Üzeri için:
Bir paket kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Derin bir tencereye sütü, pirinç ununu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu koyun. Karıştırarak pişirin. Devamlı karıştırın ki top aklanma olmasın. Pişmeye yakın çikolataları parçalayıp ekleyin. Kaynadıktan sonra yine karıştırarak kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 2-3 dakika daha çırpın ve servis kuplarına paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 su bardağı soğuk süt ile kakaolu krem şantiyi çırpın. Kıvam aldıktan sonra sıkma torbasına boşaltıp krem şokolanın üzerine sıkın. Afiyet olsun 

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments