Column Left

6 Eylül 2019 Cuma

Çıtır Muska Börek

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar














Çıtır Muska Börek
Önceden yapıp hazırlaya bileceğiniz buzluğunuzda saklaya bileceğiniz tariflerden... Buzunu çözdürmeden hemen yumurtasını sürüp pişirebilirsiniz... Fırından çıkınca da böyle çıtır çıtır börekleriniz çayın yanına hazırlar... 🌟6 yufka
🌟2subardağı sıvı yağ 🌟6kaşık un
🌟2kaşık elma sirkesi
İç Harç, 🌟Peynirli, patatesli, kıymalı nasıl isterseniz... Üzeri için, 🌟2yumurta sarısı
🌟Çörek otu veya susam
Sonu hazırlamak için derin niro karıştırma kabına unu ve yağı katıp güzelce çırpın. En son sirkeyi katın yoksa sosunuzu keser sirke. Sirkeyide katıp sosunuzu hazırlayın. Tezgahınıza ilk yufkayı serin ve bu soslayın üzerine ikinci yufkayı da serin ve onu da soslayın. 3 veya 4 parmak genişliğinde uzunlamasına şeritlere ayırın ve uç kısımlara iç harcını koyun muska şeklini verin katlayarak. Orta kısımdaki şeritler çok uzun olduğu için onkarı ikiye ayırın. Yoksa böreğiniz çok kalın olur. Bu şekilde kalan yufkaları da tamamlayıp ister buzluğa kaldırın isterseniz hemen pişirip yiyin.
Yapacak olanlara kolay gelsin... Afiyet olsun...
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments