Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar







TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE 
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un ( kontrollü ekleyin )
Dışını bulamak için:
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvıyağ, pudra şekeri, tarçın, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba koyup karıştırın. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu koyup yumuşak ve ele yapışmayacak kıvama gelince yoğurmayı bırakın. Fındıktan büyük cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 190° fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra henüz sıcakken şekerli tarçınlı karışıma bulayın. Tamamen soğuyup içini çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun 

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments