Column Left

30 Aralık 2018 Pazar

KIBRIS TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar






KIBRIS TATLISI 
4 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Kreması:
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket labne
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alalım, limon suyu damlatalım. 20-25 dakika kaynatalım.
Sonra keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpalım. Diğer malzemeleride ekleyelim. Yağlanmış borcama döküp 170 derece fırında pişirelim.
Krema için süt, şeker, un, nişasta ocakta göz göz olana kadar kaynatalım. Piştikten sonra vanilya ve tereyağ ekleyip altını kapatalım. Labneyi ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım.
Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti dökelim.
Üzerine kremayı eşit olacak şekilde yayalım.
Üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun 

Tarif için teşekkürler : muhallebinindibi
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments